De nieuwe MINI Countryman

De stoere SUV

De MINI Countryman, de stoere SUV van MINI die ruimte en gebruiksgemak combineert met de typerende MINI uitstraling en rijbeleving, is vernieuwd. MINI zet opnieuw grote stappen op het gebied van interieurruimte, veelzijdigheid, functionaliteit en rijcomfort. De nieuwe MINI Countryman biedt keuze uit twee benzinemotoren en een dieselvariant met MINI TwinPower Turbo technologie en is er ook als plug-in hybride.

Verfijnd design.

Het verfijnde design, aantrekkelijke toevoegingen aan de uitrusting en innovatieve technologie voor bediening en connectiviteit onderstrepen de uitzonderlijke status van de nieuwe MINI Countryman in het premium compacte segment. Het robuuste voertuigconcept, het ruime en veelzijdige interieur met vijf volwaardige zitplaatsen en de optionele ALL4 vierwielaandrijving maken van de MINI Countryman – het grootste en veelzijdigste lid van de MINI familie – een onmiskenbare allrounder. Niet alleen in het dagelijkse verkeer, maar ook op lange ritten en op onverhard terrein.

"Onderscheidende verhoudingen, krachtige uitstraling"

Plug-in Hybride.

Emissievrij

De nieuwe MINI Countryman is een pionier als het gaat om lokaal emissievrije mobiliteit in de kenmerkende stijl van MINI. De plug-in hybrideversie, de MINI Cooper SE Countryman ALL4 – 162 kW (220 pk) vermogen, gecombineerd brandstofverbruik: 1,7–2,0 l/100 km, gecombineerd energieverbruik: 13,1–14,0 kWh/100 km, gecombineerde CO2-emissie: 40–45 g/km – combineert baanbrekende efficiëntie met hybride-specifieke vierwielaandrijving en de mogelijkheid om te genieten van 100% elektrische aandrijving.

DE HIGHLIGHTS.

- Onderscheidend frontdesign met nieuw ontworpen grille
- LED koplampen en LED mistlampen nu standaard
- LED achterlichten in Union Jack design
- Nieuwe carrosseriekleuren, nieuwe optie Piano Black Exterior
- Nieuwe lichtmetalen velgen
- Nieuwste generatie motoren conform Euro 6d emissienorm
- Meerdere motorvarianten met standaard 8-traps Steptronic automaat
- Nieuw digitaal instrumentendisplay met standaard 5-inch kleurenscherm
- Nieuw ontworpen centraal instrumentenpaneel met afwerking in Piano Black High Gloss
- Met leer bekleed sportstuurwiel standaard voor alle versies
- Vernieuwd aanbod van leren bekleding en interieurafwerking
- Nieuwe versie van de MINI Yours Interior Style
- MINI Connected met nieuwe functies
- Groter aanbod van originele MINI accessoires

Motoren aanbod

Het grondig vernieuwde motorengamma garandeert een nog gunstiger evenwicht van rijplezier en brandstofefficiency. Behalve de verdere optimalisatie van de CO2-waarden zijn ook andere milieuaspecten verbeterd, waaronder de partikelfilter voor de benzinemotoren en SCR met AdBlue-injectie voor de dieselmotoren. Dit betekent dat alle modelvarianten van de nieuwe MINI Countryman nu voldoen aan de zeer strenge Euro 6d-emissienorm.

De MINI TwinPower Turbo technologie – toegepast in de 3-cilinder benzinemotoren in de nieuwe MINI Cooper Countryman en in de 4-cilinder benzinemotor in de MINI Cooper S Countryman – wordt gekenmerkt door het in de cilinderkop geïntegreerde uitlaatspruitstuk samen met de tweetrapsturbo. Dit zorgt onder meer voor een zeer effectieve koeling van de uitlaatgassen en de turbo. Tegelijkertijd kan de carterkoeling bij lichte belasting worden verminderd door middel van een nieuwe, gesplitste koelklep. Ook werkt de directe brandstofinjectie van de benzinemotoren met een van 200 naar 350 bar verhoogde druk.

Zowel de benzine- als de dieselmotoren hebben een nieuwe startgenerator met geoptimaliseerd rendement. Bij de 4-cilindermotor van de MINI Cooper D Countryman bestaat de MINI TwinPower Turbo technologie uit een turbosysteem met uitlaatgasrecirculatie en common-rail directe inspuiting. Met het tweetraps turbosysteem dat voorheen uitsluitend in de krachtigste dieselmotor werd toegepast, is nu ook de respons van de viercilindermotor in de MINI Cooper D Countryman geoptimaliseerd; de injectoren voeren de brandstof met een druk tot 2.500 bar naar de verbrandingskamers.
 

Zelf ervaren?

Neem dan contact op met één van onze vestigingen voor meer meer informatie of vraag direct een offerte aan!