Dusseldorp Winter

Alles voor de koude maanden

Winterbanden zijn van wezenlijk belang. Ze staan garant voor een betere handling onder zware omstandigheden. Winterbanden zijn dan ook verplicht in veel landen. Toch kunnen ze niet alleen uw veiligheid, maar óók de styling van uw auto verbeteren. De Originele MINI Winterwielsets zijn niet alleen ontwikkeld met het oog op de rijdynamiek van uw MINI, maar zijn tevens afgestemd op het unieke MINI design. Als het gaat over handling op winterse wegen, kennen we één universele voorkeur: maximale grip. Een universele oplossing bestaat echter niet. Rijgedrag verschilt per model en er is dan ook een specifieke benadering nodig. Alleen Originele MINI Winterwielsets zijn specifiek ontwikkeld en afgestemd op de unieke constructie en eigenschappen van uw MINI.

De winter duurt 5 maanden

1 seconde kan beslissend zijn

De perfecte combinatie van velgen en banden voor uw BMW zorgt voor veiligheid en gemoedsrust onder alle omstandigheden. Sneeuw en gladheid verdwijnen niet door de Originele BMW Winterwielsets. Maar uw zorgen wél.

VOORBEREID OP KOMENDE WINTER?
Als de temperatuur daalt, zijn de prestaties van zomerbanden niet meer optimaal. De rubbersamenstelling wordt hard en dat leidt tot een verminderde adhesie en handling. En daarom is 7°C het omslagpunt voor winterbanden. Alleen de speciale rubbersamenstellingen van winterbanden zijn bestand tegen de kou; ze behouden grip en staan garant voor een korte remafstand. Neem op tijd maatregelen en laat een kritische situatie niet uitlopen op een botsing.

VAN ENKELE MILLIMETERS TOT CRUCIALE METERS.
Afgezien van de 7°C-regel is er nóg een wezenlijk detail: de profieldiepte van de banden. Het wettelijk voorgeschreven minimum van 1,6 mm tevens het verdedigbare minimum voor veiligheid. Naast een grotere profieldiepte hebben nieuwe winterbanden tevens een speciale lamellenstructuur. Die resulteert in een kortere remafstand en algehele verbetering van de veiligheid.

Een greep uit

MINI banden met stermarkering

U rijdt niet in de eerste de beste auto, dus waarom zou u zomaar een band kopen? Stem uw rijervaring, veiligheidseisen en persoonlijke voorkeur voor esthetiek af op banden die net zo superieur zijn als uw MINI. Ontwikkeld in nauwe samenwerking met selecte fabrikanten van kwaliteitsbanden (zoals Bridgestone, Michelin en Pirelli.). Banden met een stermarkering onderscheiden zich door:

Alle originele banden en wielen van MINI zijn individueel ontwikkeld voor de constructie en eigenschappen van een specifiek MINI model.

 

Elke band is grondig getoetst op niet minder dan 50 kwaliteitscriteria (het EU-bandenlabel eist naleving
van slechts drie criteria).

Originele MINI banden zijn perfect afgestemd op de ophanging en adaptieve systemen voor maximale grip
en prestaties.

Banden met een stermarkering overtuigen door een ongekend lange levensduur, topscores voor veiligheid
en geavanceerde runflat-technologie.

Systematisch gebruik van speciale materialen verlaagt brandstofverbruik én geluidsniveau.

Wetgeving Winterbanden

Verplicht gedurende een specifieke periode
Zweden, Finland, Estland, Letland, Slovenië,
Kroatië, Litouwen, Bulgarije, Bosnië Herzegovina
Verplicht gedurende een specifieke periode
Zweden, Finland, Estland, Letland, Slovenië,
Kroatië, Litouwen, Bulgarije, Bosnië Herzegovina
Verplicht bij winterse omstandigheden
en verkeersborden
Tsjechië, Oostenrijk
Verplicht bij verkeersbord
Italië

Winterbanden monteren

Onze winterwissel afspraakplanner is vanaf nu weer geopend, waardoor u nu al op uw gemak een afspraak kunt maken voor de wisseling op het moment dat het u het beste uit komt. Heeft u nog geen winterset, neem dan eens een kijkje op de Dusseldorp Webshop. 

Contact mogelijkheden

Neem eenvoudig contact met ons op

Wilt u meer weten over Dusseldorp MINI of een afspraak maken? Neem dan contact op met één van onze vestigingen, maak gebruik van e-mail, WhatsApp of maak gebruik van de handige chat functie. Een mailtje sturen kan uiteraard ook via ons contactformulierDaarbij is het ook mogelijk om een digitale afspraak te plannen met één van onze verkoopadviseurs.
Onze klantenservice is op werkdagen tussen 08:00 uur en 18:00 uur bereikbaar, waarbij u ons via WhatsApp en chat tot 22:00 uur kunt bereiken. Afhankelijk van het medium proberen wij u binnen een kwartier tot een uur te woord te staan.

Welke kies jij?

DE PERFECTE (WINTER) ACCESSOIRES

VINDT U BIJ DUSSELDORP MINI

Gaat u binnenkort richting de sneeuw en bent u nog op zoek naar de juiste accessoires voor de MINI? Neem dan een kijkje op onze webshop. De juiste dakkoffer, de mooiste wielsets of een fietsendrager, en dat allemaal tegen scherpe prijzen. Toch liever persoonlijk contact? Neem dan contact op met uw vestiging en wij geven u graag persoonlijk advies.