De nieuwe MINI modellen (2021)

Fris, modern en met een knipoog naar de toekomst

Hier zijn ze dan: de gloednieuwe nieuwe MINI modellen uit 2021 en wat zijn ze gaaf geworden! De nieuwe MINI Electric, MINI 3-deurs, MINI 5-deurs en MINI Cabrio staan vanaf zaterdag 17 april 2021 bij ons in de showrooms. Bekijk hieronder alvast alle gave features van de nieuwe MINI modellen en ja, de Union Jack achterlichten zijn nu standaard… Gaaf hé!

✓ Een nieuw modern design
✓ LED verlichting nu standaard
✓ Voor het eerst op een MINI: een Multitone dak
✓ Nieuwe carrosseriekleuren en lichtmetalen wielen
✓ Standaard 8,8 inch display als instrumentencluster met Piano Black omlijsting
✓ Lane Departure Warning en mistverlichting voor verhoogde veiligheid
 

Ben jij al enthousiast geworden? De nieuwe MINI is al leverbaar vanaf slechts € 25.300,-! Boek alvast jouw proefrit of vraag eenvoudig een offerte aan.

*Deze prijs is op basis van de vanaf prijs van een MINI One First 3-deurs

Video: bekijk de nieuwe MINI modellen

Onze collega Jeffrey laat je alle vernieuwingen zien

Maak kennis met de nieuwe MINI modellen. In deze video laat onze collega Jeffrey alle nieuwe modellen zien en natuurlijk hun nieuwe features. Ben je er klaar voor? Druk op play en geniet van deze prachtige beelden.

Nieuwe MINI 3-deurs 2021 in Island Blue

MINI 3-deurs

Maak kennis met de MINI 3-deurs bij Dusseldorp MINI. Een erg uitgebreide introductie heeft deze icoon niet nodig. Dit is namelijk dé originele MINI zoals jij hem kent, maar dan in een nieuw jasje gestoken. Met zijn compacte afmetingen, sublieme rijbeleving en zijn hippe design is hij typisch MINI. Daarbij is hij ook nog eens standaard zéér rijkelijk uitgerust en kun jij helemaal los gaan met het naar eigen wens aanpassen van jouw MINI, dankzij de eindeloze personalisatiemogelijkheden.

Nieuwe MINI Cooper 5-deurs Moonwalk Grey

MINI 5-deurs

Heb je net iets meer ruimte nodig? Kies dan voor MINI 5-deurs. Al ruim 60 jaar lang gaat MINI creatief met haar ruimte om, maar bij de MINI 5-deurs nog net iets extra. Hoewel het ontwerp van de MINI 5-deurs compact is, heb je verrassend veel ruimte binnenin. Zo kun je gemakkelijk drie passagiers meenemen terwijl zij genoeg hoofd-, been- en bewegingsruimte hebben om net als jou in volle teugen van een MINI te kunnen genieten.

Nieuwe MINI Cabrio 2021 Zesty Yellow

MINI Cabrio

De nieuwe MINI Cabrio, leuker wordt het niet. Met één druk op de knop open je de 3-in-1 elektrische stoffen kap en ga je volop als avonturier door het leven. De MINI Cabrio combineert het beste van twee werelden. Je geniet namelijk elke minuut van de fantastische weglegging die een MINI jou te bieden heeft, terwijl jij met de zon op je gezicht geniet van de wereld om jou heen.

Nieuwe MINI Electric 2021 Midnight Black

De nieuwe MINI Electric

Bekijk meer informatie

In ieder opzicht een MINI, maar dan volledig elektrisch. Het rijden in een elektrische auto is nog nooit zo leuk geweest. De nieuwe MINI Electric combineert het legendarische go-kart gevoel met premium kwaliteit en de voordelen van elektrisch rijden. Zo geniet je van een lage bijtelling en rijd je volkomen milieuvriendelijk van A naar B! Daarbij is de nieuwe MINI Electric he-le-maal aan te passen aan jouw wensen en dat maakt hem echt fantastisch.

 

Nieuwe MINI Cooper S 2021 British Racing Green

Nieuwe MINI Cooper S

Sportiever dan ooit

Voor wie net wat sportiever wil: bekijk eens de nieuwe MINI Cooper S uit 2021. Hier uitgevoerd met het John Cooper Works en het Piano Black exterieurpakket, waarmee alle exterieurdetails voorzien zijn van een hoogglans zwarte afwerking. De nieuwe MINI Cooper S heeft een topsnelheid van maar liefst 235 km/u en een vermogen van ruim 178 pk. Ben jij een echte adrenaline freak? Dan is de nieuwe MINI Cooper S echt wat voor jou!

Het exterieur van de nieuwe MINI’s

Kom je oog in oog te staan met deze modellen dan zie je direct dat het om een nieuwe MINI gaat. De nieuwe MINI’s hebben een fris en modern uiterlijk, met een knipoog naar de toekomst. Een aangename vernieuwing is de grille met de horizontale bumperstrip, nu in carrosseriekleur uitgevoerd in plaats van zwart. Ook de verticale luchtinlaten zijn nieuw. Deze luchtinlaten ogen niet alleen cool, maar leveren ook nog een positieve bijdrage aan de aerodynamica van jou MINI! De vernieuwde trend zet door over de gehele auto. Aan de zijkant zijn de karakteristieke side scuttles nieuw vormgegeven en wordt de achterzijde gekenmerkt door een geMINImaliseerd design. Wat vind jij tot nu toe van de nieuwe MINI’s?

Highlights

Exterieur highlights

Bekijk hieronder alle gave exterieur highlights waar jij vanaf moet weten. Druk op 'Toon highlights' om alles te ontdekken. Ben je er klaar voor?

Toon highlights
De nieuwe MINI modellen uit 2021 in een fotostudio

MINI’s nieuwe carrosseriekleuren

De nieuwe MINI modellen zijn leverbaar in drie nieuwe carrosseriekleuren en vijf nieuwe lichtmetalen wielen. Zo kun je jouw nieuwe MINI vanaf nu uitrusten met de kleuren ‘Rooftop Grey Metallic’, ‘Island Blue Metallic’ en ‘Zesty Yellow’. Vooral over de laatstgenoemde zijn wij erg enthousiast, deze kleur was eerst alleen leverbaar voor de MINI Cabrio.

Ben jij fan van het stoere Piano Black Exterior pakket? Dan zijn vanaf nu óók de portiergrepen, side scuttles, de tankklep, de MINI logo’s, typeaanduidingen en uitlaatsierstukken zwart uitgevoerd! Gaaf hé?  

Multitone dak van de nieuwe MINI Modellen

MINI’s nieuwe Multitone dak

Een Multi wat? Deze optie ga jij fantastisch vinden. Je kunt jouw nieuwe MINI nu uitrusten met een drie kleurige overloop op het dak. Dit effect wordt toegepast met een speciale ‘Spray Tech’ techniek en zorgt voor een gaaf en uniek effect op jouw MINI.

 

LED verlichting MINI 2021

Standaard MINI LED verlichting

Yes, hoe gaaf is dat! Standaard is jouw MINI uitgerust met LED verlichting, dus ook de karakteristieke Union Jack achterlichten zitten vanaf het begin op jouw MINI. Optioneel kan je de Adaptieve LED-koplampen kiezen. Deze verlichting omvat de bochtverlichting, het matrix-grootlicht en de verlichting voor weersomstandigheden met beperkt zicht. In een bocht schijnt een afzonderlijke lichtstraal automatisch naar het weggedeelte waar de bestuurder naartoe stuurt.

Een greep uit ons aanbod

Van de nieuwe MINI modellen

Het interieur van de nieuwe MINI

Stap in én doe de deur even dicht. Even ontspannen het interieur van jouw nieuwe MINI en dat doe je in stijl. Het herziene interieur van de nieuwe MINI modellen is modern en van hoogwaardige kwaliteit. Verscheidene bekledingen hebben een moderne update gekregen en zijn het bekijken waard. De premium uitstraling strekt zich uit over het gehele interieur, bekijk eens die gave digitale displays! Standaard krijgt u namelijk een 8,8 inch kleuren touchscreen instrumentarium (in het midden) met aanrakingsgevoelige sneltoetsen bij uw nieuwe MINI. Een gave nieuwe feature is de optionele Ambient Light optie met lasergravure. Dit zorgt ervoor dat de LED-lichtring van het instrumentarium nog beter tot zijn recht komt. 

Nieuw sportstuurwiel van MINI

Nieuw MINI Sportstuurwiel nu standaard

Het lijkt cadeautjes te regenen bij MINI, je krijgt namelijk vanaf nu ook een nieuw ontworpen sportstuuriel standaard bij jouw nieuwe MINI. Deze is bekleed met nappaleder en voorzien van grotere voorgevormde uitstulpingen voor de duimen. Hiermee stuur jij jouw nieuwe MINI perfect de bocht in!

MINI’s nieuwe, innovatieve systemen

Er zijn een aantal nieuwe innovatieve systemen te verkrijgen in jouw nieuwe MINI, die ervoor zorgen dat jouw MINI beter rijdt, veiliger is en jouw leven eenvoudiger maken. Hieronder vind je een samenvatting van deze nieuw verkrijgbare systemen.


Lane Departure Warning

Kies je voor het Driving Assistant Pack dan zit hier de optie Lane Departure Warning bij. Dit systeem helpt de bestuurder bij snelheden tussen 70 en 210 km/uur om veilig binnen de gekozen rijstrook te blijven. Om te voorkomen dat de auto onbedoeld de rijstrook verlaat, registreert het systeem de wegmarkeringen aan de rand van de rijstrook. Wanneer de auto deze rijstrook dreigt te verlaten, waarschuwt het systeem de bestuurder door het stuurwiel te laten trillen.


Active Cruise Control met Stop en Go functie

Met dit systeem wordt er een camera in de vooruit van uw MINI gemonteerd. Het systeem houdt automatisch de gewenste snelheid aan, maar ook de afstand tot de voorganger. Dit laatste is in vier standen in te stellen. Het systeem gebruikt de gegevens van de camera bovenaan op de voorruit om de snelheid en afstand aan te passen op de actuele situatie.


Een nieuw adaptief onderstel

Voor het eerst beschikbaar voor MINI modellen is het nieuwe adaptieve onderstel. Dit systeem geeft een nieuwe invulling aan het kenmerkende go-kartgevoel. Dit nieuwe onderstel zorgt voor een betere balans tussen sportief rijden of comfortabel, dankzij een continue ‘frequency selective damping’. Met andere woorden: met een extra klep aan de tractiezijde wordt de plotselinge toenemende druk verzacht binnen 50 tot 100 milliseconden. Dit zorgt voor een betere wegligging van uw nieuwe MINI.


MINI’s nieuwe bedieningssysteem

Het nieuwe bedieningssysteem van MINI is geavanceerder dan ooit. Zo heb je een nieuwe grafische weergave in het systeem en is het door selecteren en bedienen van voertuigfuncties, audiosysteem, handsfree telefoonsysteem, navigatie en apps gebruiksvriendelijker geworden. Daarbij heeft het gehele besturingssysteem van MINI een bijzonder hoogwaardig en modern uiterlijk gekregen.

Verkrijgbare MINI modellen en prijzen

De nieuwe MINI’s zijn verkrijgbaar met krachtige en efficiënte benzinemotoren met drie of vier cilinders. Hieronder vind je een overzicht van de verkrijgbare modellen en hun vanaf prijzen.

55 kW (75 pk), 0 – 100 km/uur in 13,4 seconden, topsnelheid: 173 km/uur,
brandstofverbruik: 5,4 – 5,8 l/100 km,
CO2-emissie: 122 – 133 g/km.

75 kW (102 pk), 0 – 100 km/uur in 10,3 seconden, topsnelheid: 193 km/uur,
brandstofverbruik: 5,4 – 6,0 (5,5 – 6,1) l/100 km,
CO2-emissie: 123 – 136 (124 – 138) g/km.

100 kW (136 pk), 0 – 100 km/uur in 8,2 (8,1) seconden, topsnelheid: 210 km/uur,
brandstofverbruik: 5,5 – 6,1 l/100 km,
CO2-emissie: 124 – 138 g/km.

131 kW (178 pk), 0 – 100 km/uur in 6,7 (6,6) seconden, topsnelheid: 235 km/uur,
brandstofverbruik: 6,2 – 6,7 (5,8 – 6,4) l/100 km,
CO2-emissie: 140 – 151 (132 – 144) g/km.

75 kW (102 pk), 0 – 100 km/uur in 10,6 seconden, topsnelheid: 192 km/uur,
brandstofverbruik: 5,5 – 6,1 (5,5 – 6,2) l/100 km,
CO2-emissie: 124 – 138 (126 – 140) g/km.

100 kW (136 pk), 0 – 100 km/uur in 8,4 (8,3) seconden, topsnelheid: 207 km/uur,
brandstofverbruik: 5,5 – 6,1 (5,6 – 6,2) l/100 km,
CO2-emissie: 126 – 139 (126 – 140) g/km.

131 kW (178 pk), 0 – 100 km/uur in 6,8 (6,7) seconden, topsnelheid: 235 km/uur,
brandstofverbruik: 6,2 – 6,8 (5,9 – 6,5) l/100 km,
CO2-emissie: 141 – 154 (134 – 147) g/km.

75 kW (102 pk), 0 – 100 km/uur in 11,0 seconden, topsnelheid: 190 km/uur,
brandstofverbruik: 5,8 – 6,3 l/100 km,
CO2-emissie: 133 – 143 g/km.

100 kW (136 pk), 0 – 100 km/uur in 8,8 (8,7) seconden, topsnelheid: 206 (205) km/uur,
brandstofverbruik: 5,9 – 6,4 l/100 km,
CO2-emissie: 134 – 144 (135 – 146) g/km.

131 kW (178 pk), 0 – 100 km/uur in 7,1 (6,9) seconden, topsnelheid: 230 km/uur,
brandstofverbruik: 6,5 – 6,9 (6,2 – 6,6) l/100 km,
CO2-emissie: 148 – 157 (141 – 151) g/km.

135 kW (184 pk), 0 – 100 km/uur in 7,3 seconden, topsnelheid: 150 km/uur,
energieverbruik: 15,2 – 17,6 kWh/100 km,
CO2-emissie: 0 g/km.

170 kW (231 pk), 0 – 100 km/uur in 6,3 (6,1) seconden, topsnelheid: 246 km/uur,
brandstofverbruik: 6,8 – 7,1 (6,6 – 6,9) l/100 km,
CO2-emissie: 155 – 161 (150 – 157) g/km.

170 kW (231 pk), 0 – 100 km/uur in 6,6 (6,5) seconden, topsnelheid: 242 (241) km/uur,
brandstofverbruik: 7,1 – 7,4 (6,9 – 7,1) l/100 km,
CO2-emissie: 161 – 167 (156 – 162) g/km.

Stel jouw vraag

Heb jij een vraag over deze gave nieuwe MINI modellen of wil jij als één van de eerste in deze nieuwe modellen een proefrit maken? Maak dan gebruik van de onderstaande mogelijkheden. Wij vertellen je graag alles over deze gave nieuwe MINI modellen!