De nieuwe MINI John Cooper Works GP

In zijn natuurlijke habitat

Afgelopen weekend was de 24 uurs-race op de legendarische Nürburgring-Nordschleife het toneel voor de ontwikkeling van de nieuwe MINI John Cooper Works GP. In minder dan acht minuten werd de “Groene hel” voltooid, hiermee is de JCW GP een halve seconde sneller dan zijn voorganger. De Britse compacte sportwagen zal in het jaar 2020 geïntroduceerd worden en wordt verkrijgbaar in een gelimiteerde oplagen van 3000 stuks. 

MINI TwinPower Turbo technologie

Zorgt voor een buitengewoon sportief potentieel

Brede luchtinlaten, grote lichtmetalen wielen, het typerende design van de voor- en achterbumper en de opvallende dakspoiler zijn onvervalste kenmerken van zijn tot de verbeelding sprekende prestaties. Onder de motorkap is pas echt waar zijn ware racehart schuilt. Een meer dan 300 pk (220 kW) sterke vier cilindermotor met MINI TwinPower Turbo technologie zorgt voor een razendsnelle sprint van nul naar 100 km/u. De krachtige prestaties uit deze krachtbron worden sportief in toon gehouden door het model specifieke onderstel. In combinatie met het fenomenale uitlaatgeluid waant de bestuurder zich in een ware Britse raceauto. Omgerekend in rondetijden rijdt de nieuwe MINI John Cooper Works GP onder de acht minuten de Nürburgring-Nordschleife rond. 

Rijplezier op een hoger niveau

het ontwikkelingsproces in volle gang

De nieuwe MINI John Cooper Works GP heeft op het legendarische circuit in Duitsland, genaamd de Nürburgring Nordschleife, al de nodige rondes voltooid om de ultieme set-up te bepalen. Dit onderdeel van het ontwikkelingsproces is in volle gang, maar MINI heeft de rijbeleving van de nieuwe John Cooper Works GP nu al naar een hoger niveau weten te tillen. Hoewel er nog steeds genoeg tijd is tot de marktintroductie in 2020 zet de JCW GP nu al nieuwe maatstaven in het compacte segment. Dit heeft hij te danken aan zijn grote motorvermogen, model specifieke onderstel technologie, de motorsport expertise van John Cooper Works en de nauwkeurig bepaalde aerodynamische proporties.

 

 

MINI John Cooper Works GP

Pure passie voor het racen

MINI John Cooper Works GP is al 13 jaar lang een statement voor pure passie voor het racen. De eerste John Cooper Works GP werd onthuld in het jaar 2006, destijds in de vorm van een MINI Cooper S met een John Cooper Works GP Kit. Daarna volgde zijn opvolger, dit is de directe voorganger van de nieuwe MINI JCW GP. Beide werden toen geproduceerd in kleine series van 2.000 stuks en zijn sindsdien uitgegroeid tot een begeerd collector's item. Hun fascinerende karakter is gebaseerd op het concept waarbij de sportieve MINI genen worden gebruikt om een topatleet te ontwikkelen, die compromisloos is gefocust op extreem rijplezier. Een principe dat door de nieuwe MINI John Cooper Works GP naar een nog hoger niveau wordt gebracht.