De nieuwe MINI Electric

Volledig elektrisch rijden in stijl

Door en door een echte MINI, maar dan volledig elektrisch: de nieuwe MINI Electric. De aller eerste, volledig elektrische MINI combineert elektromobiliteit met de unieke eigenschappen van het originele model in het premium segment van compacte auto's. Met de elektromotor beschik je direct over de vermogensafgifte van 184 pk en rijd dankzij de modelspecifieke lithium-ion-accu tot wel 232 kilometer ver (WLTP), zonder beperkingen aan de hoeveelheid bagageruimte. De MINI Electric is vanaf maart 2020 leverbaar vanaf € 34.900,-. Zowel privé als zakelijk leasen kan al vanaf € 499,- per maand.* 

*Genoemde leasetarieven zijn gebaseerd op een MINI Private Lease overeenkomst (privé) en een MINI Operational Lease overeenkomst (zakelijk) met een looptijd van 48 maanden. Het MINI Private Lease-tarief is op basis van een kilometrage van 10.000 kilometer per jaar en is inclusief BTW. Het MINI Operational Lease-tarief is op basis van een kilometrage van 20.000 per jaar en is exclusief BTW.

Highlights
Reserveer direct
Jouw MINI Electric

Wat staat hij daar mooi geparkeerd hé? Hij kan nu voor jou zijn! Ben je geïnteresseerd in de nieuwe MINI Electric en wil jij als een van de eerste in de aller eerste elektrische MINI rijden? Je kunt nu jouw MINI Electric direct reserveren via de onderstaande knop 'direct reserveren'. Na een aanbetaling van € 1.250,- boek jij als een van de eerste een productieplaats voor de nieuwe MINI Electric. 

Bijzonder uniek

Wanneer je hem ziet rijden dan weet je het meteen: dat is een MINI. Het design van de nieuwe MINI Electric is subtiel gewijzigd ten opzichte van het conventioneel aangedreven model. Met zijn krachtige verhoudingen, ruiten rondom het dak, korte overhangen en de wijd geplaatste wielen is de eerste elektrische MINI bijzonder uniek en onderscheidend in zijn segment. Er zijn een aantal nieuwe toegevoegde elementen die laten zien dat de MINI Electric speciaal is ontworpen voor de toekomst. Zo zit de laadaansluiting op dezelfde plek als de tankdop, deze wordt echter gekenmerkt door een MINI Electric logo in reliëf op de afsluitklep van de laadaansluiting. Dit, in het geel uitgevoerde logo, komt tevens terug op de achterklep, grille en op de zij-inzetten voor de richtingaanwijzers. De voorzijde is voorzien van het MINI karakteristieke zeshoekige patroon en is standaard uitgevoerd met LED koplampen. De grille is gesloten omdat de elektromotor weinig koeling nodig heeft en dit zorgt voor een futuristische uitstraling. Het design wordt compleet gemaakt door de modelspecifieke 17 inch lichtmetalen wielen: MINI Electric Corona Spoke 2-tone. Deze wielen zijn exclusief verkrijgbaar voor de MINI Electric, net als de standaard 16 inch MINI Electrive Revolite Spoke lichtmetalen wielen.

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Puur rijplezier

De nieuwe MINI Electric beschikt over een vermogen van 135 kW (184 pk) met een maximum koppel van 270 Nm. Door de elektromotor kan je direct bij stilstand van al het vermogen inclusief koppel gebruik maken. Hierdoor sprint je in slechts 7,3 seconden naar de 100 kilometer per uur; de topsnelheid is hierbij begrenst op 150 kilometer per uur. Wanneer je MINI combineert met elektrisch rijden ervaar je het ultieme go-kart gevoel. De wendbaarheid van de nieuwe MINI Electric wordt ondersteund door verfijnde onderstel technologie die specifiek is afgesteld op dit model. In combinatie met de volledige elektrische aandrijving garandeert dit alles voor maximale rijstabiliteit, stuurprecisie en spontane wendbaarheid. Met een zwaartepunt dat ten minste 30 millimeter lager ligt dan dat van de MINI Cooper S, krijgt de MINI Electric een optimale gewichtsverdeling en daardoor een dynamisch bochtengedrag dat uniek is in het compacte segment. Tot slot zorgt het MINI Dynamic Stability Control systeem voor het voorkomen van tractieverlies bij de directe krachtontwikkeling van de elektromotoren. 

Net tijd voor een kop koffie

Opladen doe je met de nieuwe MINI Electric door middel van een conventioneel stopcontact, de MINI ELECTRIC Wallbox of een openbaar laadstation. De laadaansluiting is ontworpen voor laden op wissel- en gelijkstroom met Type 2 en CCS Combo 2 stekkers. Dankzij de laadindicator boven de aansluiting weet je of jouw MINI volledig opgeladen is of niet: een oranje signaal aan het begin, knipperend geel tijdens het laden en groen bij een volledig opgeladen accu. De standaard laadkabel kan worden verbonden aan een conventioneel stopcontact, waarbij optioneel een MINI ELECTRIC Wallbox besteld kan worden om thuis te laden en een drie fasen kabel voor het tanken van energie bij laadstations. Met beide opties kan de hoogvoltage accu voor 80% worden opgeladen in tweeënhalf uur en volledig in drieënhalf uur. Bij een snellaadstation kan de energievoorraad nog sneller worden aangevuld. Met een laadcapaciteit van 50kW kan de MINI Electric in 35 minuten voor 80 procent worden opgeladen en heb je net tijd voor een kopje koffie. 

Bestuur jouw ruimteschip

De nieuwe MINI Electric is standaard uitgerust met een modelspecifiek 5,5 inch instrumentencluster achter het stuurwiel, een centraal instrumentendisplay met touchscreen, MINI Connected diensten en automatische airconditioning in twee zones met warmtepomptechnologie. Met het instrumentencluster achter het stuur wordt de rijsnelheid in cijfers weergegeven op schaalverdeling. Deze schaalverdeling in snelheid wordt ook in kleur uitgebeeld in de lichtgevende ring rondom het centrale instrumentendisplay. Ook geeft de instrumentencluster achter het stuur belangrijke informatie weer over de buitentemperatuur, de huidige actieradius en de laadstatus. De standaarduitrusting bevat ook een navigatiesysteem, welke wordt weergegeven op het centrale instrumentendisplay met touchscreen. Een handige functie van dit navigatiesysteem is dat er een cirkel wordt weergegeven op basis van de actieradius, zodat je altijd weet hoe ver en hoe lang je nog kan rijden. In het interieur zit je altijd warm dankzij de automatische twee zone airconditioning voor de bestuurder en passagier. Het interieur wordt verwarmd door middel van, een voor de MINI Electric speciaal ontworpen warmtepomp, die restwarmte gebruikt van de motor, aandrijfbesturing, hoogvoltage accu en de buitenlucht.

Tot slot zijn er tal van personalisatie mogelijkheden zodat jij jouw MINI Electric geheel kan aanpassen naar wens. Als aanvulling op de uitgebreide en hoogwaardige standaarduitrusting, zijn er vier exterieur- en interieurpakketten verkrijgbaar: Trim S, Trim M, Trim L en Trim XL. Deze pakketten zijn vergelijkbaar met de pakketten Salt, Pepper en Chili bij de huidige MINI modellen en kunnen moeiteloos geconfigureerd worden. Alle vier bestaan ze uit een specifieke combinatie van exterieurafwerking, lichtmetalen wielen, stoelbekleding en interieurafwerkingen.  

Highlights
Hoe de pers de nieuwe MINI Electric ervaart
Verdict

MINI heeft oog voor de toekomstbestendige technologie maar combineert dit wil met goede prestaties en het enige echte MINI gevoel. Benieuwd naar hoe de nieuwe MINI Electric rijdt? Lees hier hoe de pers de allereerste meters in de MINI Electric heeft ervaren. 

De MINI Electric
Bezit hem als een van de eerste

Wil jij als een van de eerste in de nieuwe MINI Electric rijden? Je kunt nu jouw MINI Electric direct reserveren via de onderstaande knop 'direct reserveren'. Na een aanbetaling van € 1.250,- boek jij als een van de eerste een productieplaats voor de nieuwe MINI Electric.