MINI John Cooper Works

Ontdek het verhaal van John Cooper works

Het verhaal van John Cooper Works begint bijna 75 jaar geleden als Charles Cooper en zijn zoon John de Cooper Car Company oprichten. Hier beginnen zij met de bouw van hun eerste raceauto’s in een kleine garage in Engeland.  Ze richten zich voornamelijk op de bouw van Formule 3 racewagens en waren zeer succesvol in deze klasse dankzij de motor plaatsing achterin de auto. John Cooper was zelf ook zeer succesvol in de Formule 1, hij won destijds het wereldkampioenschap.

Na de geweldige overwinningen met eigen auto’s raakte John Cooper in contact met de toen net geïntroduceerde Classic MINI. Hij zag meteen de potentie in deze kleine familieauto en in 1961 kwam de eerste MINI Cooper tot leven.  Vanaf dat moment was John Cooper niet meer te stoppen, in 1964 was de MINI Cooper al wereldberoemd geworden. Dankzij overwinningen in de Rally Monte Carlo hadden MINI en John Cooper de Classic MINI verandert in een echte winnaar. 

De MINI John Cooper Works is leverbaar vanaf € 53.580,-

 

Highlights

Ben jij een geboren coureur?

Bij de eerste blik ben je in de meeste gevallen al verkocht, want voordat je instapt zie je al meteen wat een MINI John Cooper Works model onderscheid van de ‘normale’ MINI’s; Lekkere dikke bumpers, grote lichtmetalen velgen en natuurlijk die stoere dubbele uitlaat geven aan dat hier meer power in zit. Zit je eenmaal in de sportstoelen dan zie en voel je aan alles het exclusieve raceautogevoel.

Durf jij de startknop in te drukken?

Bekijk ze allemaal

Kies jouw MINI John Cooper Works

Het orgineel

John Cooper Works 3 Deurs

Gebaseerd op de MINI Cooper die we al kennen sinds 1961, unieke styling, meer vermogen en grotere remmen geven je dat echte MINI go-kart gevoel. Nog even leuk als toen maar helemaal van deze tijd door tal van personalisatie mogelijkheden en de nieuwste innovaties op gebied van connectiviteit. De MINI John Cooper Works 3 Deurs is voorzien van een 231 PK sterke 4 Cilinder turbo motor, die je in 6,1 seconden naar de 100 km/u lanceert.

Genieten van het geluid

John Cooper Works Cabrio

Met één druk op de knop nog intenser genieten van het geluid van die 231 PK sterke 4 Cilinder turbomotor, dat kan, met de MINI John Cooper Works Cabrio. Net zoals de MINI 3 Deurs krijg je de beschikking over meer vermogen, sportieve remmen, grotere velgen en onderscheidende bumpers. Het voordeel van de Cabrio? De wind door je haren en nog intenser genieten van elke prikkel. 

 

Racen met de hele familie

John Cooper Works Clubman ALL4

De stationwagon die anders is dan alle andere, met 6 deuren en een unieke styling ben je altijd onderscheidend. Maar het wordt nog interessanter met het John Cooper Works sausje. Wat dacht je namelijk van 306 PK, vierwielaandrijving en 0-100 km/u in 4,9 sec. Deze MIN John Cooper Works kan het allemaal.

SUV met extra power

John Cooper Works Countryman ALL4

Opzoek naar een sportieve SUV met unieke looks en meer dan genoeg power!? Dan hebben wij je match gevonden. De MINI John Cooper works Countryman is standaard voorzien van vierwielaandrijving, 19" lichtmetalen velgen en unieke gestylde bumpers.